Mijn Marokkaanse recepten !!

Amandel poedersuiker koekjes 

 

Benodigdheden:
  • Pakje bona
  • 1 zakje bakpoeder
  • meel
  • een grote kom met gemalen amandelen

Als je misschien van andere noten houdt kan je het er gewoon bij voegen het is maar waar je van houdt. Let er wel op dat de noten goed gemalen zijn, maar niet al te fijn.

Na het bakken:
poedersuiker (het beste is om poedersuiker van de winkel te gebruiken)

Je vermengt alles met elkaar behalve de meel je mengt het goed door elkaar tot dat het een grote bal wordt je merkt al gauw dat het aan je handen gaat plakken. Dan pas voeg je beetje voor beetje meel bij tot dat het niet meer aan je handen gaat plakken. Wat belangrijk is dat je zorgt dat je niet te veel gaat gebruiken want anders worden de koekjes te hard.
Zorg dat je de oven goed hebt voorverwarmt, dit kan gewoon op de hoogste stand van de oven. Je pakt een bakplaat zet er bakpapier  op en vormt van de deeg kleine balletjes ongeveer effe groot als een dop van een coca cola fles. Zorg dat er voldoende ruimte is tussen de balletjes.

bak het ongeveer 15 tot 20 minuten goudbruin. als je merkt dat de koekjes nog heel zacht zijn geen probleem, want dat is goed zodra ze een beetje zijn afgekoeld worden ze automatich harder rol het voorzichtig door de poedersuiker en zet ze weg. Dat doe je bij allekoekjes het zelfde.

Wanneer weet je dat ze gelukt zijn. ? dat is als je de koekjes heel snel uitelkaar vallen.

 

Amandel koekjes

            

 

  • 400 gram amandelen.ontveld en fijngehakt
  • 20gram maizena
  • 10gram kaneel
  • 10gram gemalen anijszaad
  • 50gram poedersuiker
  • 10ml honing
  • 300gram chocolade,gesmolten
  • extra:huishoudfolie

doe alle ingriedienten behalve de chocolade in een kom. kneed hier een soepel deeg van en maak er rollen van 15 cm lang en 3 cm dik van. knip per rol een stuk huishoudfolie van 25 cm lang af. bestrijk die met chocolade,leg de rol erop en zorg ervoor dat je aan elke kant 5 cm
vrijhoudt. rol nu de folie dicht en zorg ervoor dat de chocolade het deeg aan alle kanten bedekt.doe de chocoladerollen in de vriezer tot ze hard geworden zijn en snijd er daarna met een scherp mes plakjes van.als je wilt kun je ze in kleine papierenvormpjes doen maar je kan ze ook gewoon zo doen.

 

Geschaafde koekjes

              
  • 250gram boter
  • 2eieren
  • 150gram suiker
  • een halve eetlepel honing
  • 4 eetlepels cocos
  • 4 eetlepels ongezouten pindas
  • meel

Alle ingredienten bij elkaar doen en met een mixer klutsen ,dan meel erbij doen totdat het deeg hard is.dan pak je een uien snijer{je weet wel zon ding waarmee je uitjes fijn maakt}daar ga je het deeg tegen aan vryventotdat je allemaal kleine snippertjes hebt.dan doe je de snippertjes deeg in kleine papieren vormjes en doe je ze in de oven voor ongeveer 15 minuten.zet de oven wel op een lage stand want ze verbranden snel[weet ik uit ervaring] als ze klaar zijn doe je op elk koekje een druppeltje honing[terwijl ze nog warm zijn].

 

 Marokkaanse bounty                                  

  • 1 blikje Cocosmelk (te koop in Albertheijn of bij de toko)
  • Cocos
  • Handje vol suiker
  • Chocalade
  • Witte chocolade
  • Bonbonvormjes (te koop bij de marokkaanse slager)

Je mengt de cocosmelk heel goed zodat het op echte melk gaat lijken je doet nu een handje vol suiker er bij en beetje voor beetje cocos je blijft dat toevoegen tot dat het goed draaibaar is. Zodra dat klaar is vorem je er balletjes van en douwt er een hazelnoot in en legt het apart. Zodra je dat klaar hebt smelt je de chocolade en doet heel voorzichtig de cocosballetjes er in, je haalt ze er uit en zet ze in een kleine papiervormpje en dat doe je bij alle balletjes het zelfde. Zodra je daar klaar bent smelt je de witte chocolade en doet het in een spuitzak met een hele kleine tutje. Je moet er voor zorgen dat de balletjes allemaal naast elkaar staan en brengt de witte chocolade heel snel er overheen. Je krijgt dan dunne witte streepjes er overheen.
En nu heel goed koud laten worden tot dat de chocolade helemaal droog is geworden.
Nu zijn ze klaar om geserveerd te worden.

Het is een heel simpel recept en heel lekker vooral voor de cocos lief hebbers!!!

Je kunt de cocosmelk ook vervangen met zoetemelk(zeeuwsemeisje) dit is vaak ook te koop in blik!. Als je de cocosmelk wilt vervangen met de zoetemelk moet je er aan denken dat je er geen suiker meer bij hoeft te voegen. Wat je dan doet met de zoete melk is een beetje aankoken tot dat het een beetje dik gaat worden en pas de cocos er bij voegen. Voor vragen kun je altijd een berichtje achterlaten!!

Veel succes

 

 Pinda koekjes

    

Voor dat ik ga beginnen met de ingridiente is het heel belangrijk dat ik voor dit recept gebruik maak van een grote soep kom! Want dat is de afmeting voor de ingridiente.

  • 3 komen gemalen pinda´s (pindas wel eerst roosteren. Je kunt ook voor de verandering in plaats van 3 kommen pinda´s 2 doen en 1 kom amandelen of andere noot soorten)
  • 1 zakje vanilie suiker
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 kom gemalen suiker
  • 1 kom zonnebloem olie (ietsie minder is beter)
  • Meel

Na het bakken:

  • Vierkante papiertjes (te koop bij de slager)
  • Poedersuiker

Je voegt alle ingridienten met elkaar , meel wel als laatst!!! Je merkt al gauw dat het nog heel erg soepel is. Nu pas begin je met klein beetje voor beetje meel bij tevogen tot dat het deeg rol baar is!! Teveel meel is ook niet goed, dus let er wel goed op.

Zodra je daar klaar bent begin je er kleine sigartjes van te maken, zorg dat ze niet al te groot zijn. Zet ze dan op een bakplaat met bakpapier er op. zet ze niet al te dichtbij bijelkaar. Bak ze ongeveer 10minuten op een hoogstand. Zorg er wel voor dat je er op let dat ze niet van oder gaan aanbranden dit kan nammelijk bij deze koekjes heel gauw geburen. Haal ze er uit en laat een beetje afkoelen, ga ze niet gelijk er af proberen te halen want ze vallen dan helemaal uit elkaar!!! Zijn ze een kleinbeetje afgekoeld haal ze door de poedersuiker en rol ze dan in die kleine servetjes!!
En klaar ben je.

 

Hoorntje met Chocolade

Ingrediënten

400gr amandelpasta
1tl vanillepoeder
250gr chocolade
1/2el amandelaroma
2el olie
100gr amandelen, gepeld en in kleine stukjes gebroken

Bereiding

Meng de amandelpasta, vanille, het amandelaroma. Vorm hoorntjes uit deze mengeling. Smelt de chocolade au bain marie. Haal de hoorntjes door de chocolade en omhul het einde van het hoorntje met de stukjes amandel.

Click the image to open in full size.

 

Dadelkoekjes

Ingrediënten

Voor het deeg:
- 250 gr boter.
- 200 gr gemalen suiker
- 2 Marokkaanse theeglaasjes olie
- 2 eierdooiers.
- ½ zakje bakpoeder
- meel, mengen tot je een goeie deeg hebt.

Voor de vulling:
- 500 gr dadels, ontpitten, stomen, en malen.
- 200 gr gebakken en gehakte amandelen
- 1 tl kaneel
- 1 el mazhar

Ga als volgt te werk

Meng de boter met het suiker en de eieren, dan voeg je de olie toe, mix het even, dan voeg je erde bakpoeder en meel bij. Het deeg moet een lekkere zachte deeg zijn, maar het mag niet plakken. Dus gewoon een handelbare deeg. Dan ga je aan de slag met de vulling. De dadelpasta, daar meng je de rest van de ingrediënten mee (van de vulling), en dan maak je er kleine staafjes van, van ongeveer 4 cm.
Dan pak je een beetje deeg, dat maak je plat in, daar zet je een staafje op, je vouwt het dicht, rol de naad weg, en dan kan je het versieren met een pincetje. Maar je kan ook als je zo’n stempel hebt, in plaats van staafjes bolletjes maken. Dan pak je dus deeg, maak het dun, doe het bolletje erin, maak het weer dicht, rol het in je handen, tot je een soort knikker krijgt. En dan druk je het met de stempel het figuurtje erin. Je bakt deze koekjes op 150 graden, ze moeten licht blijven van kleur. En als ze zijn afgekoeld, strooi je er poedersuiker overheen.

Click the image to open in full size.

Elqoba3a

Ingrediënten

Voor de vulling:
- 1 kg amandelen, gepeld
- 600 gr suiker
- ¼ kleine glas mazhar
- ½ tl meska
- 1 Marokkaanse theeglas gesmolten boter

Voor het deeg:
- 500 gr slagroom (2 bekertjes van 250ml.)
- 1 kg meel
- 100 gr poedersuiker
- kleurstof naar eigen keuze
- decoratiepareltjes

Ga als volgt te werk

De amandelen samen met het suiker tot spijs malen, daarna voeg je mazhar en de gemalen meska, enboter toe. Dit samen goed kneden, en in een kom doen. Daarna ga je het deeg maken. Doe de slagroom in een kom, voeg dan de suiker, en dan geleidelijk de bloem toe, tot je een soepele deeg hebt. Dus de bloem niet in 1 keer erin doen, maar beetje voor beetje, het kan zijn dat je minder nodig hebt dan de hoeveelheid die ik heb aangegeven. En als het toch te stevig is, moet je er wat slagroom of eventueel melk bij toevoegen. Dan verdeel je het deeg in 3 stukken, en bewaar het in plastik.
Ongeveer 100 gr deeg, verdeel je in 2-en of 3-en, en daar meng je de kleurstof naar eigen keuze mee, en hier maak je hele kleine dunne sliertjes van om om het hoedje te versieren.
Daarna rol je een stuk deeg uit, en daar steek je circels van 4 cm, en van 6cm uit. Die van 4cm dient voor de onderkant, daar leg je een bolletje amandelspijs met de grootte van een olijfje in, in het midden. Dan leg je de circel van 6cm eroverheen, druk dit mooi eromheen zodat je de vorm van een hoedje krijgt. Wel stevig drukken, zodat het blijft plakken. Ga het geheel vervolgens versieren met een pincetje, en leg dan een gekleurd deeglintje eromheen, en druk daar een pareltje in. En zo maak je alles af. Daarna bak je het op ongeveer 150 graden, net zoals bij lek3ab leghzal, ze moeten niet donker worden.

Click the image to open in full size.

 

Cakerol

Ingrediënten

- 5 eieren (gescheiden)
- snufje zout
- 150 gr suiker
- 150 gr bloem
- 250 gr jam naar keuze of chocolade(pasta)
- 1 tl citroenrasp

Ga als volgt te werk

Verwarm de oven voor op 175 graden. Je gaat de eierdooiers met de helft van de suiker en 5el warm water tot een lichte crème kloppen, voeg dan 1 tl citroenrasp toe, dan ga je de eiwitten met een snufje zout goed kloppen, dan voeg je de rest van de suiker toe en dit klop je samen stijf.
De eiwitmassa en de eierdooiers schep je samen door elkaar en dan voeg je de gezeefde bloem toe, alles luchtig mengen (met een handmixer) dan giet je het beslag op een bakplaat waar je al bakpapier op hebt gezet. Even gladstrijken, dat het beslag gelijk is verdeeld. En direct in de voorverwarmde oven schuiven en ongeveer 10 minuten laten bakken. Dan neem je een theedoek of een stuk bakpapier, daar strooi je suiker overheen, hier op leg je de cake na het bakken omgekeerd op. En dan haal je voorzichtig het bakpapier van de cake af, en giet dan de gewenste vulling over de cake, strijk het erover heen, en rol het dan voorzichtig op in de breedte. Laat het eventjes tot rust komen en snijd het dan in plakjes voor het serveren.
Gebruik je jam: Dan eerst de jam met een staafmixen pureren.

Click the image to open in full size.

 

Churros

Ingrediënten :

- 25 cl water
- 60 g boter
- 225 g meel
- 2 eieren

doe water samen met de boter koken met een snufje zout en wat suiker , als het begint te koken dan giet je het meel er bij en giet dit in een kom , voeg dan de eieren 1 voor 1 toe

giet dan het deeg in een spuitzak met gekartelde mondstuk
snij met een schaar de lengte af die je wilt, boven een oliebad dat goed warm is
laat goudbruin bakken.
bestrooi met suiker en dien ze warm op

 

Het zijn heerlijke koekjes.

Veel bak plezier & eetsmakkelijk.

Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s